Rezerwacja English flag
ul. Zyblikiewicza 1, Kraków +48 12 426 40 55

Zarezerwujstolik








    O nas


    Avangarda to moje spełnione marzenie o miejscu z niepowtarzalnym nastrojem krakowskiego XX-lecia międzywojennego, gdzie każdy Gość może skosztować najwyższej jakości potraw z produktów pochodzących z własnych upraw. Starannie dobieramy nasze składniki, aby mogli Państwo w pełni poznać zdrowe i wyjątkowe polskie smaki
    Właściciel

    Jacek Baranek

    Nade wszystko cenimy sobie dbałość o najmniejsze detale. Chcemy, aby każdy Gość poczuł się u nas szczególnie wyróżniony.
    Właściciel

    Michał Baranek

     

    Jedyny taki klimat

    Avangarda to historyczne tchnienie międzywojennego Krakowa w samym sercu miasta. Jednocześnie to idealne miejsce, aby na nowo poznawać tradycyjne smaki kuchni polskiej i europejskiej w nastrojowym, secesyjnym wnętrzu. W naszych progach wciąż żywy jest duch Kasyna Oficerskiego, w którym niegdyś gościł sam Marszałek Piłsudski. Tutaj także bywał po wojnie Konstanty Ildefons Gałczyński, rozpoczynając działalność jednego z najstarszych krakowskich kabaretów „Siedem kotów”.

    Jedyna taka jakość

    Nade wszystko cenimy sobie jakość naszych potraw – każde danie komponujemy z naturalnych składników, pochodzących z własnych upraw lub od sprawdzonych lokalnych dostawców. Możemy poszczycić się ogrodem, w którym co roku sami hodujemy warzywa i owoce. Nie tylko korzystamy z nich na bieżąco, ale także zapełniamy spiżarnię przetworami, które nam służą przez całą zimę. Jabłka, dynie, czy pomidory to tylko niektóre z ekologicznych produktów, jakie czekają na Państwa w Avangardzie.

    Jedyne takie miejsce

    Awangardowa nuta, nadana zarówno wnętrzu jak i naszym potrawom, wyróżnia nas spośród innych krakowskich restauracji. U nas hasło Awangardy Krakowskiej, „minimum słów, maksimum treści”, nabiera nowego znaczenia – „minimum pozorów, maksimum smaku”. Tutaj historia wita się z teraźniejszością, a pozory ustępują miejsca prawdziwemu smakowi.

    Zapraszamy do zanurzenia się w kulinarnej głębi smaków!

     

    Certyfikaty ekologicznych upraw

    W trosce o najwyższą jakość serwowanych potraw wykorzystujemy świeże i zdrowe produkty, nie tylko od lokalnych dostawców.Posiadamy własne certyfikowane uprawy ekologicznych warzyw i owoców z których korzystamy przez cały rok.Nasze spiżarnie bogate są w domowe przetwory, które wykorzystujemy do produkcji naszych potraw

    Szanowni Goście.

    Uprzejmie informujemy, iż w naszej restauracji organizujemy:
    – przyjęcia weselne
    – komunie
    – chrzciny
    – rauty
    – przyjęcia okolicznościowe
    – eventy

    Gości indywidualnych zapraszamy do naszej drugiej restauracji:
    Restauracja Pod Gruszką – ul. Szczepańska 1

    Zapraszamy do rezerwacji.
    Tel. + 48 12 426 40 55